loading...
Klik hier voor de oude website

+ -
Navigator
X

Radiotherapie groep Ede

Jaar: 2013
Titel: Kracht

Bijtitel: 44°10′NB, 7°5′OL

- Binnen het kunstwerk ‘Kracht’ is gestreefd is naar een indruk van dynamiek en beweging binnen een strakke en statische eenheid, o.a. door de diverse fotografische delen nu eens in-, dan weer uitgezoomd weer te geven, en inwendig verlichte delen af te wisselen met uitwendig verlichte. De verlichte delen geven details scherper weer en stralen daarmee die scherpte af op het geheel.

- Met het oog op associatie met het betreffende interieur is gebruik gemaakt van natuurlijke kleuren en de ondersteunende kleur paars, gebaseerd op het interieurthema Edense Heide.

- De ontvangsthal heeft een gepolijste natuurstenen tegelvloer. ‘Kracht’ laat het rotsachtige landschap zien waar het materiaal van die tegel zijn oorsprong heeft, en toont daarmee tevens het sterke contrast tussen enerzijds de natuurlijke, anderzijds de kunstmatige (op maat gesneden) staat van dat materiaal.

- Dit gegeven van ‘contrast’ is ook verwerkt in de verschillende andere facetten van ‘Kracht’: glanzend vs mat, inwendige vs uitwendige belichting. Ook komen delen van het natuurlandschap geabstraheerd terug in rasterachtige patronen, die verwijzen naar de knopjes op rij van de heidebloem.

- De glans van de vloer van de ontvangsthal wordt geciteerd in het spiegelbeelden-motief, geïnspireerd op de weerkaatsing van een berglandschap in het oppervlak van een bergmeer.

- Met de imposante ruigte van dit landschap met zijn
enorme naaldbomen die uit een rotsachtige bodem
groeien, worden bewust suggesties van kracht en levenswil
opgeroepen.

CV